New York & Washington med Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen

18.  – 26. oktober
Historie – politikk – kultur

Bli med på ein fantastisk tur til verdsmetropolen New York og til vakre Washington. Vi startar reisa vår i kulturbyen New York, The Big Apple, byen som aldri søv. Her får vi oppleve alle dei store attraksjonane på Manhattan inkludert Ellis Island, Fridomsgudinna og Ground Zero. Vi tek pulsen på innbyggjarane i New York på undergrunnsbana, i gater, parkar, galleri og museum. Vi vandrar over Brooklyn bridge, og Eva Bratholm viser oss sitt Brooklyn. I tillegg blir det jazzkveld i bohemske Greenwich Village og sjanse til å få med seg eit show på verdskjende Broadway eller Metropolitan-operaen. I hovudstaden, Washington, er vi midt i verdas politiske sentrum, og her opplever vi Det kvite hus, Kongressen, John F. Kennedy si grav, Lincoln-monumentet, Vietnam- og Korea minnesmerket, museum og mykje anna. Eva Bratholm er reiseleiar, ho har tidlegare vore korrespondent både i New York og Washington og har skrive fleire bøker om området. Med seg har ho ektemannen Joar Hoel Larsen som har lang fartstid som USA-kjennar og politisk journalist. Saman deler dei sin store historiske, kulturelle og politiske kunnskap om områda vi er i, vi får morosame historier og interessante anekdotar om smått og stort krydra med det siste innan politisk sladder.
 

 

Pris frå:
34 950,-
Dagar:9
Flyreisa Oslo – New York med SAS, retur frå Washington (Tilknytingsfly andre byar i Norge på førespurnad mot tillegg)
Busstransport på heile turen
Metrokort i New York
Metrokort i Washington
7 overnattingar på 4-stjerners hotell sentralt i byane
3 frukostar i Washington
5 lunsjar/middagar
Daglege kåseri av Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen
Guiding på Manhattan, der vi får sjå mange kjende bygningar og monument
Guida tur i Central Park og på Highline park
Guida tur i Brooklyn og gåtur over Brooklyn Bridge
Billettar til ferja til Ellis Island og til innvandringsmuseet der
Billettar til jazzkonsert i Greenwich Village.
Jazzguide i Greenwich Village
Omvising på Ground Zero
Omvising utanfor Det kvite hus og Capitol-bygninga
Inngang til Arlington-kyrkjegarden i Washington
Inngang til museum i Washington
Omvising på National Mall i Washington med kjende monument
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen er guidar på heile turen.
Reiseleiarar frå Fotefar temareiser.
Minimum tal deltakarar på turen er 20 personar
Frist for påmelding 40 dagar før avreise

Ikkje inkludert:
Tips
Drikke
Måltid og aktivitetar som ikkje er definert som inkludert i programmet
Billettar til Broadway og Metropolitan
Enkeltrom kr 9950,-
Minimum tal deltakarar er 30 personar
Søknad om innreise til USA. ESTA.
Bestill reise

Dagsprogram

Atterhald om endringar

Fredag 18. oktober
Vi  flyg med SAS frå Oslo om føremiddagen (tilknyting frå andre byar mot tillegg), og er framme på Newark flyplass i New York tidleg ettermiddag (lokal tid). På bussturen inn til Manhattan får vi sjå New York sin imponerande og verdskjende skyline. Vi bur på Marriott New York Downtown like ved Ground Zero. Der tek Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen mot oss, og det blir tid til velkomstmøte med kåseri om New York før vi har fellesmiddag på ein restaurant i gåavstand til hotellet. (M)

Laurdag 19. oktober
Klokka 09.00 vert det kåseri av Eva Bratholm på hotellet klokka fram til klokka 10.00. Deretter er vi klare for guida tur på Manhattan med Eva  med innlagd stopp undervegs, blant anna med vandring i parken High-Line, bygd opp på ei godslinje over gatenivå, og ein tur gjennom Central Park. Vi får med oss Manhattan frå botn til topp, med sein lunsj i Harlem før vi returnerer til hotellet. Det er då tid for avslapping eller å utforske nærområdet på eiga hand. Vi kan anbefale ein rusletur på den vakre promenaden langs Hudson River, som ligg like ved hotellet eller ein rusletur i Wall Street eller litt shopping på Broadway. Middag på eiga hand, eller ein kan bli med reiseleiarane på ein hyggeleg restaurant i nærleiken av hotellet. (L)

Søndag 20. oktober
Vi startar dagen på konferanserommet på hotellet kl. 09.00 med at Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen fortel korleis det var å bu og arbeide i New York. Vi går så bort til 9/11 Memorial (Ground Zero), og Eva fortel om denne fryktelege hendinga som fekk så store konsekvensar over heile verda. Etterpå går vi frå hotellet ned til Battery Park på tuppen av Manhattan, og derifrå tek vi ferja til Ellis Island, ferjeavgang kl. 12.00.  Denne øya var innfallsporten til mange av nordmennene som utvandra til Amerika. Her er det i dag eit svært godt museum, og utsikta inn mot dei enorme skyskraparane på Manhattan er imponerande. Ferja går også forbi Fridomsgudinna, og dette er ein fin sjanse til å få eit godt foto av denne verdskjende attraksjonen. Resten av dagen til eigen disposisjon. Vi kan anbefale fleire flotte kunstmuseum og galleri, American Native History Museum rett ved hotellet, og elles mange sjansar til å handle i nærområdet eller på store varemagasin som Macy’s og Bloomingdales. Rett ved hotellet vårt ligg også Century 21, ei kjend outlet-butikkjede med berømte merkevarer til reduserte prisar.

Om kvelden legg vi opp til at dei som ønskjer det, kan få med seg eit show på verdskjende Broadway, operaførestelling på storslegne Metropolitan Opera eller konsertbillettar til legendariske Carnegie Hall. Billettar til arrangementa må ein bestille sjølv, eller ta kontakt med oss for hjelp. Oversikt over arrangement, online billettbestilling og kva arrangement reiseleiarane vil velje vert sendt ut om lag 2 månader før avreise.

Avreise frå hotellet ca 18.30, konsert/musikal startar som regel klokka 20.00.

Måndag 21. oktober
Vi startar denne dagen kl. 09.00 med eit foredrag av Eva Bratholm om Brooklyn. Deretter går vi til Brooklyn Bridge (ca. 2,5 km tur, men dei som vil, kan ta metro eller drosje) og over denne berømte brua til bydelen Brooklyn. Frå brua får vi fantastisk utsikt mot Manhattan, så her kan ein ta gode foto. Når vi er komne over brua får vi ein guida tur i Eva Bratholms Brooklyn, der vi vekslar mellom metro og vandring i dei koselege gatene med «brownstone» hus i denne bydelen. Vi får ein stor og kraftig lunsj i Brooklyn Heights, før vi tek metroen heim til hotellet. Eva Bratholm har skrive bok om Brooklyn, så dette kan vere fin litteratur før reisa.

Litt utpå ettermiddagen kjem vi tilbake til hotellet vårt på Manhattan. Denne kvelden kan dei som ønskjer det, bli med til Greenwich Village der vi får høyre ekte New York jazz på ein av dei mange kjende jazzklubbane i denne bydelen. Vi reiser med metro frå hotellet ca. kl. 18.30 og møter der jazzguiden Gordon, som tek oss med til ein av dei små og eksotiske jazzklubbane i denne berømte bydelen. Der får vi høyre ekte New York jazz og smake nokre av byens kjende forfriskingar. Dei som ønskjer å ete middag, bør gjere dette før avreise frå hotellet. (L)

Tysdag 22. oktober
Vi sjekkar ut frå hotellet klokka 09.30 for avreise til Washington. Bussturen tek ca. 4,5 timar (avhengig av trafikk), og Eva Bratholm vil fortelje litt om ulike tema på vegen, samstundes som vi får eit inntrykk av statane vi køyrer gjennom på vegen; New York, New Jersey, Delaware og Maryland. Vi har også ein lunsjstopp midtvegs på ei av dei velkjende vegkroene langs Interstate - motorvegen. Hotellet vårt i Washington ligg i gangavstand til Georgetown, ein svært hyggeleg bydel med små butikkar og gode restaurantar eit par kilometer frå Det kvite hus. Her får vi tid til å slappe av på rommet før vi har kåseri på konferanserommet på hotellet kl. 17.00, og deretter fellesmiddag i ein restaurant ved hotellet. (M)

Onsdag 23. oktober
Dette er dagen for sightseeing i Washington. Vi startar kl. 09.00 med vandretur i National Mall området med blant anna Capitol, Lincoln Monumentet, Korea-monumentet og Vietnam-monumentet. Vi besøkjer Arlington æreskyrkjegard med gravplassen til John F. Kennedy, og vi får elles med oss Jefferson Memorial, Det kvite hus og Kongressen. Om kvelden vert det middag på eiga hand, men dei som vil, kan vere med reiseleiarane på ein god restaurant i Georgetown. (F)

Torsdag 24. oktober
Vi møtest på konferanserommet i hotellet kl. 09.00 – 10.00 der Eva Bratholm fortel om byen og erfaringane sine som korrespondentar. Etterpå besøkjer vi det imponerande nasjonale museumskomplekset The Smithsonian Museums. Her er det eit titals nasjonale museum samla på eit relativt lite område. Dette området er så stort og innhaldsrikt at det er vanskeleg å nå over alt. Vi deler oss difor i fleire grupper utifrå kva ein ønskjer å sjå. Vi kan anbefale American History Museum, Air & Space Museum med romskip og fly, American Art Museum og American Native Museum med indianarane si historie. Etter lunsj (ikkje inkludert)  i museumskafeane kan dei som ønskjer det, gå vidare på eiga hand. Ein kan også ta ein rusletur i sentrum av det som mange tykkjer er den grønaste og vakraste byen i USA, og fleire vil kanskje nytte sjansen til å vandre meir i bydelen Georgetown med fine handlegater og flott promenade langs elva Potomac. Avslutningsmiddag kl. 19.00 på ein restaurant i nærleiken av hotellet. (F, M)

Fredag 25. oktober
Vi får tid til ein rusletur og lunsj på eiga hand før bussen tek oss frå hotellet til flyplassen rundt lunsjtid. Fleire vil kanskje nytte dei siste timane til litt shopping eller å rusle rundt i Georgetown. Reiseleiarane kan i så fall vise kor det er gode handlegater. Avreise frå Washington flyplass på sein ettermiddag. (F)

Laurdag 26. oktober
På grunn av tidsforskjellen på seks timar er vi ikkje heime i Norge før morgonen etter avreise, mellomlanding i København.

Sjå elles informasjon om innreisebestemmelser på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_usa/id2417194/

Avgangar & prisar

AvreisedatoAvreisestadReisemålLedige plassarFrå pris
18/10OsloNew York og Washington med Eva Bratholm og Joar Hoel LarsenMeir enn 834 950,-Bestill