St. Petersburg og Moskva med Hans-Wilhelm Steinfeld

21. - 28. august 2020
Historie – kultur – politikk

Vi er så heldige å få med oss Hans-Wilhelm Steinfeld som kjentmann til vakre St. Petersburg og storslegne Moskva. Han har vore korrespondent i Moskva i fleire periodar og kjenner det russiske samfunnet svært godt. Kvar dag på turen vil Steinfeld halde eit kåseri på hotellet der han auser av kunnskapane sine om russisk historie og politikk. I tillegg viser han oss både dei største attraksjonane og meir ukjende sider ved dei to byane, til fots og med buss. Med Steinfeld som kjentmann får vi verkeleg eit unikt innblikk i denne stormakta si skiftande historie og kultur.

Pris frå:
29 950,-
Dagar:8
Flyreisa Oslo/Bergen – St. Petersburg med retur Moskva – Oslo/Bergen.
Busstransport og guiding på heile rundturen.
Togreisa frå St. Petersburg til Moskva.
3 overnattingar med frukost på sentralt 4-stjerners hotell i St. Petersburg.
4 overnattingar med frukost på ærverdige Hotel Metropol (5 stjerner) i Moskva.
6 lunsjar/middagar som vist i programmet.
Inngangsbillett til alle fellesattraksjonar og museum i følgje programmet.
Billett til ein konsert/ballett eller liknande.
Hans-Wilhelm Steinfeld er med på heile turen som guide og held daglege kåseri.
Norsk turleiar frå Fotefar Temareiser er med på heile turen. I tillegg nyttar vi lokale skandinavisktalande guidar.

Ikkje inkludert:
Tilknyting til andre byar i Norge
Enkeltromstillegg kr 3.590,-
Måltid utover det som står i programmet
Tips
Drikke

Minimum tal deltakarar er 25 personar
Maksimum tal deltakarar er 50 personar
Bestill reise

Dagsprogram

Atterhald om endringar i programmet

Fredag 21.  august
Avreise frå Oslo og Bergen om føremiddagen til St. Petersburg. Når vi er framme i St. Petersburg om ettermiddagen, tek bussen vår oss inn til sentrum av denne svært vakre byen, der Dostojevski og Gogol skreiv sine meisterverk.  Vi bur sentralt til på 4-stjerners hotell.  Velkomstmøte i eige rom på hotellet med fellesmiddag på hotellrestauranten etterpå.
(M)

Laurdag 22. august
Vi startar dagen med ein god frukost før vi møtast i resepsjonen for dagens kåseri med Hans-Wilhelm Steinfeld: 100 år siden Den russiske revolusjonen.

Deretter blir det busstur til Peter Paulus-festninga, som vart oppført under Den store nordiske krigen for å verne byen mot svenskane og til Bronseryttaren, som er statuen av Peter den store. Deretter er det tid for felleslunsj.

Etter lunsjen blir det omvising på det imponerande Vinterpalasset og Heremitasjen med si store kunstsamling av kjende europeiske kunstnarar som Rembrandt, Leonardo da Vinci, Matisse, Van Gogh og Picasso. Vi har med oss to lokale norsktalande guidar. Tilbake til hotellet et vi middag på eiga hand, men reiseleiarane vil ta dei som ønskjer det med på ein av dei mange gode restaurantane i nærleiken av hotellet.
(F, L)

Søndag 23. august
Etter frukost held Hans-Wilhelm Steinfeld som vanleg foredrag: St. Petersburg i krig og fred.

Med foredraget friskt i minne køyrer vi til Sankt Isaac katedralen. Dette er ein av dei mest kjende landemerka i St. Petersburg, og er ein svært flott dom.  Etter felleslunsj dreg vi så til Peterhof, det storslegne slottet og parken utanfor sentrum.  Peter den store bygde dette fantastiske anlegget på byrjinga av 1700-talet etter modell av slottet i Versailles, og mange meiner det er meir imponerande enn Versailles. Vi reiser så attende til hotellet og slappar litt av før vi går ut for å ete middag på eiga hand. Dei som vil, kan gjerne følgje reiseleiarane til ein restaurant i nærleiken.
(F, L)

Måndag 24. august
Vi et frukost og høyrer så Hans-Wilhelm Steinfeld sitt foredrag: Bak Putins kulisser.

Etter foredraget har vi tid på eiga hand til å rusle rundt i området ved hotellet. Her er det også fleire varehus om ein ønskjer å handle litt. Vi tek så hurtigtoget til Moskva. På toget får vi servert lunsjpakke.

Vi er framme på togstasjonen i Moskva om ettermiddagen og bussen vår køyrer oss like etterpå til Hotel Metropol (2 Teatralny prospect). Dette hotellet har 5 stjerner og ligg berre eit steinkast frå Den røde plass. Det vart bygd i 1901, under Tsar-tida, og er eit landemerke i Moskva. Her har alt frå russiske aristokratar til sovjetiske toppleiarar budd, og i tillegg har det husa vestlege tilreisande som Bernard Shaw og Bertold Brecht.

Vi sjekkar inn og får tid til litt avslapping før vi møtest i resepsjonen. I kveld har vi fellesmiddag i eigen bankettsal på hotellet.
(F, L, M)

Tysdag 25. august
I dag vaknar vi opp i St. Petersburg og går til frukost på hotellet. Hans-Wilhelm Steinfeld held denne morgonen foredraget: Norge-Russland gjennom 1000 år.

Vi går deretter til handlegata Arbat der vi tek lunsj på eiga hand og elles får litt tid til handling.

På ettermiddagen går det buss frå Arbat til Park Pobedy (Sigersparken), og vi får med oss det imponerande og spennande krigsmuseet. Vi køyrer elles forbi The White House der Jeltsin i 1991 forsvara Gorbatsjov mot eit kupp, og der det i 1993 var kampar der fleire miste livet.

Buss tilbake til hotellet og ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.  Middag på eiga hand der ein kan velje blant fleire gode restaurantar i nærleiken av hotellet. Vi kan anbefale ein av hotellrestaurantane også, dei har svært god kvalitet og service.
(F)

Onsdag 26. august
Etter ein utsøkt frukost i den storslegne spisesalen på hotellet held Hans-Wilhelm Steinfeld kåseriet: Russisk rabalder.

På formiddagen køyrer bussen frå hotellet, og Steinfeld tek oss med til den store æreskyrkjegarden for kjende russarar, der vi blant anna finn Khrutsjov si grav og minnesmerket over Jelsin. Deretter blir det lunsj, og etterpå legg vi opp til ein stopp ved Vår Frelsars Kyrkje. Til slutt køyrer vi tilbake til hotellet vårt.

Ettermiddag på eiga hand. Vi tilrår å ta tidleg middag før vi går på ein klassisk russisk førestilling om kvelden. Russland er rekna for å ha eit svært høgt nivå i innan musikk, ballett og opera.  
(F)

Torsdag 27. august
Vi startar som vanleg dagen med frukost og kåseri av Hans-Wilhelm Steinfeld. Tittelen på kåseriet denne dagen er: Tillitens visittkort, Norge-Russland med det som forklarer forskjellene mellom oss.

Etterpå tek Steinfeld gruppa med til Den røde plass. Her er han på skikkeleg heimebane som tidlegare NRK-reporter, og gruppa kan glede seg til ei spennande innføring i kommunistleiarane si historie. Her gjev vi oss god tid, før vi tek lunsj på eiga hand og gjerne ruslar litt i handlegatene i området, før vi går mot Kreml. Kreml er kanskje Moskvas mest kjende landemerke og vart bygd som ei festning, men er i dag eit svært flott og kjent museum med blant anna mange kyrkjer. Her har vi norsktalande guidar som viser oss rundt på området i to grupper.

Om kvelden møtest vi til avslutningsmiddag i eit klassisk vakkert rom på hotellet. Her underheld vi kvarandre med song, gode historier og ymse innslag.
(F, M)

Fredag 28. august
På avreisedagen blir det tid til eit siste føredrag av Hans-Wilhelm Steinfeld der han oppsummerer: Mitt liv som Moskva korrespondent for NRK.

Fram til utsjekkinga har vi tid på eiga hand. På veg til flyplassen guidar Hans-Wilhelm oss. Innsjekking der med fly til Oslo, og vidare derifrå til Bergen.
(F)

 

Teiknforklaring for måltid inkludert i prisen: 
(F) Frukost
(L) Lunsj
(M) Middag

Avgangar & prisar

AvreisedatoAvreisestadReisemålLedige plassarFrå pris
21/8BergenSt. Petersburg og Moskva med Hans-Wilhelm SteinfeldMeir enn 829 950,-Bestill
21/8OsloSt. Petersburg og Moskva med Hans-Wilhelm SteinfeldMeir enn 829 950,-Bestill