Skip to main content

Hebridane med Dag Lindebjerg

17. - 24. juli 2023.

Bli med Dag Lindebjerg til idylliske og interessante Hebridane, utanfor allfarveg. I følgje National Geographic ligg Hebridane «på kanten av verda». Øygruppa består av over 500 større og mindre øyar, og i underkant av 100 av desse har busetnad. På turen skal vi gjere oss kjende med Isle of Skye på Indre Hebridane, og med Ytre Hebridane, øyriket som tidlegare høyrde til Norge, men som no lenge har vore ein del av Skottland. Saman med Dag Lindebjerg skal vi vitje fleire av øyane, lære om historie, og få oppleve den spesielle kulturen til dei gjestfrie folka. Han vil med sin fengjande forteljarkunst dele kunnskapane sine om 6000 års historie, og kvardagslivet i dag på øyane.

Dag Lindebjerg er ein journalist frå Bergen og er kjend som sportskommentator for NRK. I tillegg har han i mange år vore programleiar både i radio og TV for fleire ulike seriar. Etter serien han laga frå Vesterhavsøyane, ville han gjerne tilbake til øyane. Han vart reiseleiar, og mange har hatt glede av å vere med han på kjekke turar. No kan det vere din tur! 

Søk

Dagsprogram

 • Atterhald om endringar
  Teiknforklaring for måltid inkludert i prisen:
  (F) Frukost
  (L) Lunsj
  (M) Middag

 • Dag 1: Måndag 17. juli - Frå Norge til Aberdeen, og vidare til Inverness

  Avreise frå Bergen med fly til Aberdeen. På flyplassen i Aberdeen ventar bussen på oss, og turen går i vakkert skotsk landskap over til Inverness. Vi passerer små og større landsbyar, grøne åssider og gamle gardshus. Inverness ligg ved den nordaustlege enden av Caledoniakanalen, kanalen som er om lag 100 km lang og går gjennom Skottland frå Inverness i aust til Fort Williams i vest. Kanalen skal vi også stifte meir kjennskap til etter at vi har vore ute på Ytre Hebridane. Det vert lunsj undervegs på bussturen.

  Vi er framme i Inverness seint på ettermiddagen og sjekkar vi inn på hotellet vårt før dei som ønskjer det, kan bli med Dag Lindebjerg på ein liten rusletur i området der vi bur. 

  Felles middag på hotellet.
  (L, M)

 • Dag 2: Tysdag 18. juli - Inverness, Isle of Skye, Stonoway

  Etter ein god frukost set vi oss i bussen og køyrer mot øya Isle of Skye. Dette er den største og nordlegaste av øyane som vert kalla Indre Hebridane. Øya vert knytt saman til «fastlands Skottland» med brua Skye Bridge. Brua vart bygd så seint som på 90- talet som eit resultat av aukande turisme på 70- og 80- talet. Etter at brua kom, har Isle of Skye blitt eit endå meir attraktiv turistmål. Den spesielle naturen og  tettstaden Portree med sine fargerike hus, er berre noko av det som er verdt få med seg. På veg til Isle of Skye vert det også ein stopp ved Eilean Donan Castle. Dette slottet frå 1300- talet er kanskje det mest ikoniske slottet i heile Skottland, grunna den fantastiske plasseringa si. Dette blir ein lang og innhaldsrik dag i vakker natur.

  Ferja ut til ytre Hebridene går frå Uig (Isle of Skye) tidleg kveld, og vi er framme etter knapt to timar. Vidare køyrer vi over til hovudstaden på Ytre Hebridane – Stornoway. Denne dagen er det felles lunsj undervegs og  eit enkelt kveldsmåltid når vi kjem til hotellet.

  (F, L, kveldsmåltid)

 • Dag 3: Onsdag 19. juli - Rundtur nord på Lewis

  Etter ein god frukost tek Dag Lindebjerg med seg dei som vil på ein rusletur i sentrum av Stornoway. Byen har mykje historie knytt til både vikingtid og fiskeri. Denne føremiddagen er det også høve til å gå litt rundt i byen på eiga hand for dei som vil det. Lunsj er ikkje inkludert denne dagen, men spør gjerne reiseleiar om tips.

  På tidleg ettermiddag reiser vi med bussen vår nordover på ein liten rundtur. Vi skal til den vakre landsbyen Port Ness der også fyret But of Lewis Lighthouse ligg.

  Felles middag på hotellet.
  (F, M)

 • Dag 4: Torsdag 20. juli - Rundtur vest på Lewis

  Denne dagen vert det rundtur vestover på Lewis. Vi skal blant anna vitje vikinglandsbyen Gerrannen Blackhouses, Calanais Standing Stones, Bosta Beach og mykje meir.

  Steinande som dannar Calanais Standing Stones formar både ein sirkel og ein kross. Sirkelen er den eldste delen og er datert heilt tilbake til år 2900 f.Kr. Dag Lindebjerg deler raust og entusiastisk av sin kjennskap til stadene vi vitjar. Det vert felles lunsj på turen.

  Felles middag på kvelden.
  (F, L, M)

 • Dag 5: Fredag 21. juli - Køyre Hebridane på langs

  Etter frukost set vi kursen sørover. I dag skal vi køyre store delar av Hebridane på langs. Vi dreg gjennom vakker natur og passerer dei fantastiske strendene på Harris. Det er svært langgrunt utanfor Hebridene, og strendene er noko av det fascinerande med landskapet her. Det er stor forskjell på flo og fjøre sjø. Sørover Ytre Hebridane kryssar vi Sound of Harris med ferje og køyrer vidare over øyane Berneray, North Uist, Grimsay, Benbecula og South Uist, i tillegg til mange mindre holmar og øyar. Heilt sør på øya South Uist skal vi overnatte to netter på gjestehuset Polochar Inn.

  Felles lunsj undervegs og middag på Polochar Inn.
  (F, L, M)

 • Dag 6: Laurdag 22. juli - Øyane Barra og Vatersay

  Ny dag og ny øyar. I dag reiser vi over til øya Barra, ei av dei to sørlegaste øyane der det enno bur folk på Ytre Hebridane. Her skal vi vitje tettstaden Castlebay, hovudstaden på Barra. Stadnamnet Castlebay kjem av middelalderslottet Kisimul Castle, som ligg plassert på ein holme ute i vika.

  Flyplasstranda på Barra er også verdt ein titt. Flya som skal lande her, er avhengige av tidevatnet, då landingsstripa er ei sandstrand.

  Etter lunsj køyrer vi ut til Vatersay, øya som er den sørlegaste på Ytre Hebridane, der det bur folk. Øya er knytt saman med Barra av ein molo. På ettermiddagen dreg vi tilbake til Polochar Inn, og nyt kvelden her i hyggeleg selskap. Det blir felles middag på kvelden.
  (F, L, M)

 • Dag 7: Søndag 23. juli - Ferje over til fastland-Skottland og nordover langs Caledoniakanalen

  Tidleg avreise frå Polochar Inn for å ta ferje over til Mallaig og fastlands-Skottland. Vidare køyrer vi til  byen Fort Williams som ligg ved den sørvestlege enden av Caledoniakanalen. Herifrå følgjer vi kanalen nordover tilbake til Inverness. Caledoniakanalen med tilhøyrande innsjøar er omlag 100 kilometer og vart bygd ferdig i 1822.  I Fort Augustus kryssar vi kanalen og fortset til Inverness for overnatting på Inverness Palace Hotel og Spa.

  Felles middag på kvelden.
  (F, L, M)

 • Dag 8: Måndag 24. juli - Stonehaven og retur tilbake til Norge

  Tid for å pakke kofferten for heimreise. Etter ein god frukost i Inverness går turen gjennom nasjonalparken Cairngorms og over til Stonehaven, ein hamneby litt sør for Aberdeen. Det vert felles lunsj undervegs. Avreise frå Aberdeen med fly til Bergen.
  (F, L)

Avgangar & prisar

AvreisedatoAvreisestadHotellLedige plassarFrå pris
17/7BergenHebridane og Skottland833 590,-BestillMer informasjon
Reisekalender
Kontakt oss
Våre telefontider er 09.00 til 12.00 og 13.00 til 14.00.
Adresse:
Fotefar Temareiser AS
Sognefjordvegen 40
6863 Leikanger
 • RGF Logo