Skip to main content

St. Petersburg og Moskva med Hans-Wilhelm Steinfeld

2. - 9. september 2022.

Vi er så heldige å få med oss Hans-Wilhelm Steinfeld som kjentmann til vakre St. Petersburg og storslegne Moskva. Han har vore korrespondent i Moskva i fleire periodar og kjenner det russiske samfunnet svært godt. Kvar dag på turen vil Steinfeld halde eit foredrag på hotellet der han auser av kunnskapane sine om russisk historie og politikk. I tillegg viser han oss både dei største attraksjonane og meir ukjende sider ved dei to byane, til fots og med buss. Med Steinfeld som kjentmann får vi verkeleg eit unikt innblikk i denne stormakta si skiftande historie og kultur.

 

 

Søk

Dagsprogram

 • Atterhald om endringar

  Teiknforklaring for måltid inkludert i prisen:
  (F) Frukost
  (L) Lunsj
  (M) Middag

 • Dag 1: Fredag 2. september - Avreise til St. Petersburg og guiding der

  Avreise frå Oslo og Bergen om føremiddagen til St. Petersburg. Når vi er framme på flyplassen i St. Petersburg, tek bussen vår oss inn til sentrum medan Hans-Wilhelm guidar oss. Vi opplever den svært vakre byen, der Dostojevski og Gogol skreiv sine meisterverk. Vi bur sentralt til på 4-stjerners hotell. Velkomstmøte i eige rom på hotellet med fellesmiddag på hotellrestauranten etterpå.
  (M)

 • Dag 2: Laurdag 3. september - Peter Paulus-festninga, Vinterpalasset og Eremitasjen

  Vi startar dagen med ein god frukost før vi møtest i resepsjonen for dagens foredrag med Hans-Wilhelm Steinfeld: Russland sett frå innsiden.

  Denne morgonen blir det først busstur til Peter Paulus-festninga, som vart oppført under Den store nordiske krigen for å verne byen mot svenskane. Vi får også med oss Bronseryttaren, som er statuen av Peter den store og elles Kazan-katedralen der den siste tsaren med familie er gravlagde. Deretter er det tid for felleslunsj.

  Etter lunsjen blir det omvising på det imponerande Vinterpalasset og Eremitasjen med si store kunstsamling av kjende europeiske kunstnarar som Rembrandt, Leonardo da Vinci, Matisse, Van Gogh og Picasso. Vi har med oss ein lokal norsktalande guide. Tilbake til hotellet et vi middag på eiga hand, og reiseleiarane vil vise til gode restaurantane i nærleiken av hotellet.
  (F, L)

 • Dag 3: Søndag 4. september - Sankt Isaac-katedralen, Peterhof og båttur

  Etter frukost held Hans-Wilhelm Steinfeld som vanleg foredrag. Denne dagen er tittelen: Den nye kalde krigen.

  Med foredraget friskt i minne køyrer vi til Sankt Isaac-katedralen. Dette er eit av dei mest kjende landemerka i St. Petersburg og er ein svært flott dom. Etter felleslunsj dreg vi så til Peterhof, det storslegne slottet og parken utanfor sentrum. Peter den store bygde dette fantastiske anlegget på byrjinga av 1700-talet etter modell av slottet i Versailles, og mange meiner det er meir imponerande enn det i Versailles. Vi reiser så attende, truleg med hydrofoilbåt om veret er bra. På hotellet slappar vi litt av før vi går ut for å ete middag på eiga hand.
  (F, L)

 • Dag 4: Måndag 5. september - Moskva og Hotel Metropol

  Vi et frukost og høyrer så Hans-Wilhelm Steinfeld sitt foredrag: Russland bitre ord.

  Etter foredraget har vi tid på eiga hand til å rusle rundt i området ved hotellet. Her er det også fleire varehus om ein ønskjer å handle litt. Vi tek så hurtigtoget til Moskva. På toget får vi servert lunsjpakke.

  Vi er framme på togstasjonen i Moskva om ettermiddagen, og bussen vår køyrer oss like etterpå til Hotel Metropol (2 Teatralny prospect). Dette hotellet har 5 stjerner og ligg berre eit steinkast frå Den røde plass og Bolshoi-teateret. Det vart bygd i 1901, under Tsar-tida, og er eit landemerke i Moskva. Her har alt frå russiske aristokratar til sovjetiske toppleiarar budd, og i tillegg har det husa vestlege tilreisande som Bernard Shaw og Bertolt Brecht.

  Vi sjekkar inn og får tid til litt avslapping før vi møtest i resepsjonen. Denne kvelden har vi fellesmiddag i eigen bankettsal på hotellet.
  (F, L, M)

 • Dag 5: Tysdag 6. september - Rundtur i Moskva og Tretyakov-galleriet

  I dag vaknar vi opp i Moskva og går til frukost på dette fasjonable hotellet. Deretter held Hans-Wilhelm Steinfeld foredrag med tittelen: Tillitens visittkort. Norge-Russland og det som skiller oss.

  Hans-Wilhelm tek oss med på ein guida rundtur i Moskva med stopp på Danilov-klostertet der han held eit foredrag om kyrkja sin lagnad under Stalin. Deretter går vi til ein bognande marknad, der ein kan kjøpe lunsj og elles få eit inntrykk av alt ein kan kjøpe på ein slik enorm marknad.

  Etter lunsj tek vi bussen til Tretyakov-galleriet med sine 14000 kunstverk. Ved sida av Eremitasjen i St. Petersburg er dette verdas største samling av russisk kunst. Her får vi omvising av dei to guidane våre.

  Buss tilbake til hotellet og ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Middag på eiga hand der ein kan velje blant fleire gode restaurantar i nærleiken. Vi kan også anbefale middag på hotellet vårt med svært god kvalitet og service.
  (F)

 • Dag 6: Onsdag 7. september - Den røde plass, Kreml og metroen i Moskva

  Etter ein utsøkt frukost i den storslegne spisesalen på hotellet held Hans-Wilhelm Steinfeld foredrag om Sovjetunionen under 2. verdskrig: Den store Fedrelandskrigen.

  Etterpå tek Steinfeld gruppa med til Den røde plass. Her er han på skikkeleg heimebane som tidlegare NRK-reporter, og gruppa kan glede seg til ei spennande innføring i kommunistleiarane si historie. Her gjev vi oss god tid, før vi tek lunsj på eiga hand og gjerne ruslar litt i handlegatene i området, før vi går mot Kreml. Kreml er kanskje Moskvas mest kjende landemerke og vart bygd som ei festning, men er i dag eit svært flott og kjent museum med blant anna mange kyrkjer. Her har vi norsktalande guidar som viser oss rundt på området i to grupper.

  Denne ettermiddagen vil vi prøve å leggje opp til tur med den fantastiske metroen i Moskva. Der kan vi få sjå store hallar med statuar og måleri på veggane i tillegg til at vi får oppleve «innsida» av Moskva.

  Deretter blir det sein lunsj når vi er tilbake til hotellet. Ettermiddag på eiga hand.
  (F)

 • Dag 7: Torsdag 8. september - Æreskyrkjegarden

  Vi startar som vanleg dagen med frukost og foredrag av Hans-Wilhelm Steinfeld. Tittelen på kåseriet denne dagen er: Revolusjonen i Russland.

  På formiddagen køyrer bussen frå hotellet, og Steinfeld tek oss med til den store æreskyrkjegarden for kjende russarar, der vi blant anna finn Khrutsjov si grav og minnesmerket over Jeltsin. Steinfeld fortel om Jeltsin og revolusjonen og om Gorbatsjov og kona hans Raisa. Ho har også grava si her på Æreskyrkjegarden. Steinfeld kjende personleg både Jeltsin og Gorbatsjov, og han fortel oss levande om omveltinga i Russland. Kjende forfattarar og kunstnarar vert også presenterte framfor gravene deira.

  Om kvelden møtest vi til avslutningsmiddag i eit klassisk vakkert rom på hotellet. Her underheld vi kvarandre med song, gode historier og ymse innslag.
  (F, M)

 • Dag 8: Fredag 9. september - Vår Frelsar-katedralen og heimreise

  På avreisedagen blir det tid til eit siste foredrag på morgonen av Hans-Wilhelm Steinfeld der han oppsummerer: Mitt liv som Moskva korrespondent for NRK.

  Fram til utsjekkinga har vi tid på eiga hand. På veg til flyplassen guidar Hans-Wilhelm, og vi stoppar og går innom Vår Frelsar-katedralen, som vart øydelagd av Stalin, men er atterreist nøyaktig slik den var i nyare tid. Her blir det også høve til eit lett måltid på ein kafé i nærleiken. Deretter buss til flyplassen og innsjekking med fly til Oslo og Bergen.
  (F)

Avgangar & prisar

AvreisedatoAvreisestadHotellLedige plassarFrå pris
2/9BergenRusslandMeir enn 833 950,-BestillMer informasjon
2/9OsloRusslandMeir enn 833 950,-BestillMer informasjon
Reisekalender
12/2Vandretur på Gran CanariaFrå 17 950,-
12/2Vandretur på Gran CanariaFrå 17 950,-
Kontakt oss
Våre telefontider er 09.00 til 12.00 og 13.00 til 14.00.
Adresse:
Fotefar Temareiser AS
Sognefjordvegen 40
6863 Leikanger
 • RGF Logo