Beatles-tur til Liverpool

26.–30. mai 2021.

Med kåseri av Bård Ose.

Bli med på ein underhaldande Beatles-tur til Liverpool! Dette er ein av turane vi får aller beste tilbakemeldingar på. Dagane startar med Bård Ose sine kåseri på hotellet, der han fortel historier og anekdotar om Beatles og dei andre kjende musikarane frå byen. Vi besøkjer sjølvsagt legendariske Cavern Club og får oppleve stemninga på Penny Lane og magiske Strawberry Fields. Vi får vite kven Eleanor Rigby eigentleg var og mykje anna om livet og musikarane i denne legendariske musikkbyen. Og ein tur med «Ferry across the Mersey» står naturlegvis på programmet. Vi legg også opp til mange konsertar med fantastiske cover-band som spelar Beatles-musikk så likt originalen at ein skulle tru ein var tilbake på slutten av 60-talet.

Pris frå:
14 950,-
Dagar:5
Flyreise Oslo-Liverpool t/r (tilknyting frå andre byar ved førespurnad)
Buss t/r flyplassen i Manchester
Daglege kåseri med Bård Ose
Guida turar til fots i Liverpool sentrum
Guida heildagstur med buss med stopp i St. Peter’s Church og i Penny Lane
Besøk på det nye infosenteret på Strawberry Fields
Lokalguide Jackie Spencer, som blir rekna som den beste Beatles-guiden
Omvising på The Casbah Coffee Club
4-stjerners hotell midt i sentrum
4 frukostar
2 middagar
1 lunsj
Pubrunde til historiske pubar
Reiseleiar frå Fotefar temareiser
Billettar til Beatles Story-museet
Billettar til Ferry across the Mersey (mot tillegg, kr 150,-)

Ikkje inkludert:
Tilknyting andre byar i Norge
Enkeltromstillegg
Måltid utover det som står i programmet
Tips
Drikke

Minimum tal deltakarar er 20 personar
Maksimum tal deltakarar er 50 personar
Bestill reise

Dagsprogram

Atterhald om endringar

Onsdag 26. mai - Avreise til Liverpool og rusletur i sentrum
Avreise frå Oslo om morgonen. Vi er framme på flyplassen i Manchester om føremiddagen, og bussturen inn til hotellet vårt tek rundt ein time. Etter at vi har slappa av litt på hotellet, vert det kåseri av Bård Ose om Beatles og Liverpool-musikken. Bård vil ta for seg ulike aspekt ved The Beatles i desse foredraga. Alltid med låtsnuttar, og alltid med gode historier og anekdotar om bandet.

Etterpå tek Beatles-guiden Jackie oss med på ein kort rusletur i sentrum før det vert fellesmiddag enten på hotellet eller ein restaurant i nærleiken. Vi er så heldige å ha med oss Beatles-eksperten Jackie Spencer på heile turen. Ho vil ta oss med til dei store Beatles-attraksjonane, og ho kan alt av historier og anekdotar om bandet og dei andre kjende musikarane frå byen. Les meir om ho på tripadvisor.  Etter middag kan dei som vil, gå på Cavern Club der Beatles spelte mange hundre gonger tidleg på 60-talet. Stemninga frå den tida sit framleis i, så her er det berre å drøyme seg tilbake til 60-talet.
(M)

Torsdag 27. mai - Penny Lane, Strawberry Fields, St. Peter's Church og The Casbah Coffee Club
Beatles-kåseri av Bård Ose på morgonen. Avreise med buss frå hotellet rett etterpå. Dette er dagen for den store Beatles-turen med buss rundt i Liverpool. Guiden vår, Jackie, tek oss med til dei kjende Beatles-attraksjonane som Penny Lane, magiske Strawberry Fields, husa til bandmedlemmer og fleire andre stader med tilknyting til The Beatles. I tillegg får vi høyre om Liverpool si lange historie som hamneby og om renovasjonen av byen som har skjedd dei siste tiåra. Slitne hamneområde har vorte opprusta, og på det mest kjende - Albert Dock - er det no mange museum, restaurantar og barar.

Det vert felleslunsj undervegs på det nye besøkssenteret ved Strawberry Field og vi besøkjer St. Peter’s Church i Woolton, kyrkja der Lennon og McCartney møttest for første gong. Det blir også omvising på kjende The Casbah Coffee Club, der vi får møte ein av Pete Best sine brør. Han fortel om då kjellaren i huset vart ein provisorisk klubb og om opningskvelden for kjellarklubben, då forløparen til The Beatles, The Quarrymen, spelte. Før opninga måtte John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ken Brown måle kjellarlokala sjølve, og dei teikna inn stjerner, edderkoppar, dragar og regnbogar i tak og vegger som ein framleis kan sjå.

Bussen tek oss tilbake til hotellet om ettermiddagen, og vi får nokre timar til å slappe av på hotellet før middag. Her er det også tid til byvandring på eiga hand for dei som ønskjer det, eller kanskje litt shopping. Hotellet vårt ligg rett ved sidan av Liverpool One, byens beste og mest kjende shoppingsenter.

Middag på eiga hand. Dei som vil, kan vere med reiseleiaren til ein koseleg restaurant rett ved hotellet.
(F, L)

Fredag 28. mai - The Beatles Story og Ferry Across the Mersey
På morgonen samlast vi i konferanserommet på hotellet og høyrer Bård Ose fortelje anekdotar om Beatles og songane deira. Han har store kunnskapar om Beatles og tek gjerne imot ønske frå salen om kva song eller Beatles-medlem han skal fortelje om. Deretter går vi samla til Beatles-museet, The Beatles Story, som ligg rett ved hotellet vårt. Her får vi høyre om heile Beatles si historie - frå før dei slo gjennom til tida etter gruppa vart oppløyst. Museet ligg dessutan ved det restaurerte hamneområdet Albert Dock som er blitt eit av dei vakraste strøka i Liverpool etter restaureringa. Her er det også mange restaurantar og barar.

Etter at vi har gitt oss god tid inne på museet, tek vi lunsj på eiga hand. Etter lunsj går vi langs hamna til The Ferry Across the Mersey kjend frå Gerry and the Pacemakers sin song med same namn. Nokre kjenner den sikkert også i Vazelina Bilopphøggers sin versjon, «Ferje over Mjøsa». Denne ferja er ikkje først og fremst ei turistrute, men blir mest brukt av lokalbefolkninga. Båtturen tek ein liten time, og vi får også sjå litt av dagleglivet i Liverpool, sidan mange framleis tek ferja til og frå arbeid. (Ikkje inkludert i turprisen. Kostar 150 kroner, og kan bestillast som tillegg.)

Middag på eiga hand. Etterpå tek vi kanskje ein pint på The Grapes Pub der Beatles brukte å møtast. Dei som vil vere lengre ute, kan teste rockefoten på The Cavern Club eller på ein av dei andre utestadene i Mathew Street. Ein ny bar (Sgt Peppers) med Beatles-tema har opna i den kjende utelivsgata. Her er det både restaurant, eit Beatles-museum og ein konsertstad med coverband som spelar Beatles-musikk, så det kan også vere eit godt alternativ denne fredagskvelden.
(F)

Laurdag 29. mai - Historisk pubrunde
Bård Ose underheld oss på hotellet om morgonen med forteljingar frå den liverpoolske pophistoria. På føremiddagen er det sett av tid på eiga hand. Nokre vil kanskje bruke tida til å handle eller berre slappe av og nyte atmosfæren i byen.

Om ettermiddagen møter Jackie oss på hotellet og tek oss med på ein gåtur rundt i Liverpool sentrum. Jackie har vore Beatles-guide i fleire tiår og veit alt om Liverpool-musikken. Ho tek oss med på ein historisk pubrunde der vi kan smake på tradisjonelt øl - lokal real ale. På Liverpool sine eldste pubar får vi oppleve noko av den same atmosfæren som dei norske sjømennene som har kome til Liverpool i fleire hundre år. På ein av pubane skal vi prøve å få til eit møte med ein eller fleire med tilknyting til Beatles. Vi har tidlegare fått til møte med Len Garry frå The Quarrymen, skulebandet til Beatles, og med Freda Kelly, sekretæren til Beatles kjend frå dokumentarfilmen Good Ol’ Freda. Vi avsluttar runden på ein av favorittpubane til Beatles, The Philarmonic. Dette er ein ærverdig, gammal Liverpool-pub som er nærast uendra frå den vart bygd på slutten av 1800-talet. Då John Lennon vart spurt kva han sakna mest frå livet før han vart berømt, svara han kort: Å ta ein øl på The Phil.

Om kvelden går vi saman til avslutningsmiddag på ein koseleg restaurant nær hotellet.
(F, M)

Søndag 30. mai - Retur til Norge
Avreise frå hotellet til flyplassen om føremiddagen. Flyet går frå Manchester. Framme i Oslo om kvelden. Transfer til Bergen, Stavanger etc. på førespurnad.
(F)

 

Teiknforklaring for måltid inkludert i prisen:
(F) Frukost
(L) Lunsj
(M) Middag

Avgangar & prisar

AvreisedatoAvreisestadReisemålLedige plassarFrå pris
26/5OsloBeatles-tur til LiverpoolMeir enn 814 950,-Bestill