Skip to main content

Andrea Bocelli i heimbyen Lajatico

26. - 30. juli 2023.

Grøne åssider, vakre landsbyar og gode smakar kjenneteiknar Toscana. Kvart år inviterer den verdskjende tenoren og operasangaren Andrea Bocelli til utandørs operakonsert i heimbyen sin Lajatico. I år kan du få ta del i denne musikalske opplevinga saman med Fotefar.

På denne turen skal vi bu i mellomalderbyen San Miniato, som ligg i hjartet av Toscana. Byen har eit hyggeleg sentrum med mange kaféar og butikkar, blant anna finn du trøffelbutikk her. Byen og området rundt har stort fokus på såkalla «Slow Food», altså lokal mat dyrka i nærleiken og laga med tradisjonelle oppskrifter. Her får vi smake på ekte toskanske matrettar med lang historie i regionen.

I tillegg til konserten med Bocelli får du høve til å oppleve renessansebyen Firenze, og vi skal vitje ein vingard som ligg vakkert til i det toscanske landskapet.

 

 

Søk

Dagsprogram

 • Atterhald om endringar

  Teiknforklaring for måltid inkludert i prisen:
  (F) Frukost
  (L) Lunsj
  (M) Middag

 • Dag 1: Onsdag 26. juli - Velkommen til San Miniato

  Avreise frå Gardermoen tidleg føremiddag med direktefly til Firenze. Herifrå køyrer vi i retning San Miniato, som ligg i provinsen Pisa i Toscana. Her skal vi bu medan vi er i denne regionen. Det bur om lag 30 000 innbyggarar i byen, og dei kallar seg for «samminiatesi». Den vesle byen nemnast først om eit kapell bygd av langobardane rundt år 800, til ære for helgenen «San Miniato». Området er spesielt kjent for trøflar, god mat og vin, så her kan vi verkeleg leve det gode liv.

  Framme i San Miniato er gruppa fordelt på to hotell. Etter innsjekk er det mogeleg å vere med reiseleiar ut på ein rusletur for å bli litt kjend i byen. San Miniato låg under mellomalderen strategisk til langs vegen som på den tida knytta Europa saman med Roma, Via Francigena. Den starta i England og gjekk gjennom både Frankrike og Sveits på vegen forbi Roma. Arkeologiske utgravingar viser at det i området har vore busetnad her heilt tilbake til den eldre steinalder.

  På kvelden vert det velkomstmiddag på Hotell Miravalle.
  (M)

 • Dag 2: Torsdag 27. juli - Vandretur med lunsj og Andrea Bocelli

  Etter ein god frukost står ein fritt til å bruke føremiddagen som ein vil. Reiseleiar kjem gjerne med forslag. Når det nærmar seg lunsj, samlast vi for ein rusletur til ein lokal restaurant. Restauranten ligg i utkanten av byen, om lag 2 km å gå ein veg. Restauranten star oppført i Guide Michelin (utan stjerne), er fint vedlikehalden og har ein god og varm atmosfære. Her får vi smake på moderne mat med røter langt tilbake i dei lokale tradisjonane.

  Etter ein behageleg og lang lunsj, vert vi henta med bussen og køyrd tilbake til hotellet. Her får vi høve til å skifte og gjere oss klare for kvelden med konsertopplevinga i Lajatico. Konserten begynner ikkje før 21.30, men vi reknar svært god tid slik at bussen får parkere og vi rekk gå stykket frå parkeringa og opp til Teatro del Silencio. Konserten varer til midnatt og vi er tilbake til hotellet ute i dei små nattetimane.
  (F, L)

 • Dag 3: Fredag 28. juli - Utflukt med vingardsbesøk

  Fulle av inntrykk etter opplevingane i går, har vi i dag berekna litt ekstra god tid til frukosten. Etter frukost blir vi henta med buss for utflukt med omvising på ein lokal vingard. I vakkert toskansk landskap blir vi møtt av vertskapet for omvising og vinsmaking. Vi skal også ete lunsj her.

  Tilbake i San Miniato har vi ettermiddagen til fri disposisjon. Reiseleiar kjem gjerne med tips til aktivitetar her.  Mellomalderbyen kan by på Cattedrale di Santa Maria Assunta e di San Genesio, ein vakker utsmykka katedral med interiør inspirert frå nyrenesanse og barokk. Oppe frå tårnet Federico kan ein nyte ein av dei flottaste utsyna over området. Den vesle kyrkja Chiesa o Santuario del Santissimo Crocifisso er også verd eit stopp.

  Om ein vil oppleve andre tettstadar rundt San Miniato, er både småbyen Vinci og den større byen Pisa innanfor rekkevidde med offentleg transport. Vinci er fødestaden til renessansegeniet Leonardo da Vinci, og her kan ein besøke museet om han og dei utruleg oppfinningane hans. Det er mogeleg å gå tur frå sentrum og opp til gardshuset der han vart fødd. Huset ligg om lag 3 km frå sentrum, opp i åsen. Heile turen går på fin grusveg. Vinci har også fleire små koselege restaurantar og serveringsstader.

  Handelsbyen Pisa er verdskjend for det skeive tårnet og ligg ved den same elva som Firenze, Arno. I Pisa kan du vandre i gamlebyen, vitje ein rekke museum, i tillegg til å vitje det skeive tårnet. Den vakre katedralen Duomo di Pisa bør også nemnast.

  Middag denne kvelden er på eiga hand. Reiseleiar kjem gjerne med gode forslag.
  (F, L)

 • Dag 4: Laurdag 29. juli - San Miniato og Firenze

  Etter ein god frukost, står ein fritt til å bruke tida i San Miniato eller ein kan bli med reiseleiar på ei utflukt inn til Firenze (mogleg val, mot tillegg i pris).

  Firenze er den største renessanse- og kunstbyen i Italia, og her vert vi møtt av ein skandinavisktalande guide for ei byvandring. Byen har mange flotte bygningar og elva Arno renn gjennom byen. På vandreturen gjennom byen skal vi blant anna få sjå den praktfulle katedralen Santa Maria del Fiore, lokalt kalla Il Duomo. Vi skal også innom den unike og vakre Basilica di Santa Croce, der blant anna Michelangelo ligg gravlagd. Firenze er ein koseleg by å spasere rundt i, og vi skal sjølvsagt gå over signatur-brua Ponte Vecchio. Vi avsluttar vandreturen med lunsj på ein hyggeleg restaurant.

  Etter lunsj er det tid på eiga hand. Då er det mogeleg å besøke Uffizi, eit av dei eldste og største kunstgalleria i verda. Her er det måleri og skulpturar frå mange store kunstnarar, blant anna frå Raffaello, Michelangelo og Caravaggio.

  Elles har Firenze eit yrande gateliv og ein stor marknad – særleg med skinnvarer. Dei som ønsker det, kan gå saman med reiseleiar.

  På ettermiddagen køyrer vi tilbake til San Miniato.
  Pris på utflukta til Firenze inkl. lunsj vert publisert ila. få dagar.

  Felles middag på kvelden.
  (F, M)

 • Dag 5: Søndag 30. juli - Heimreisedag

  Etter ein tidleg frukost køyrer bussen oss til flyplassen i Firenze for turen heim. Fly til Oslo. 
  (F)

Avgangar & prisar

AvreisedatoAvreisestadHotellLedige plassarFrå pris
26/7OsloToscanaFullbooka, venteliste17 950,-Book på ventelisteMer informasjon
26/7Toscana
Utan fly
214 799,-BestillMer informasjon
Kontakt oss
Våre telefontider er 09.00 til 12.00 og 13.00 til 14.00.
Adresse:
Fotefar Temareiser AS
Sognefjordvegen 40
6863 Leikanger
 • RGF Logo